Наемане на автомобил - условия

Условия за наемането и управлението на МПС:

1. Вие трябва да притежавате валидна българска лична карта.

2. Да имате валидна шофьорска книжа.

3. Тя трябва да е издадена преди повече от 5 години.

4. Да сте навършили 23 години.

Доставка на автомобил: 

Резервирания от Вас автомобил може да наемете в нашия офис. Според Вашите предпочитания, автомобилът може да бъде доставен и на друг, посочен от Вас адрес в резервацията в рамките на град София. Колата може да бъде доставена и на летище София – терминал 1 или 2. Таксата за доставка на адрес или на летище София e 10 EUR.

Връщане на автомобила:

Колата се връща в офиса на Rant A Car Bulgaria. За Ваше удобство, връщането на автомобила може да стане и на аерогара София. Връщането е в рамките на работния ден – понеделник – петък, от 9 до 18 часа. Доставката/връщането на автомобила извън работно време става само след предварителна уговорка с представител на Rent A Car Bulgaria.

Цената включва:

  • НАЕМАНЕ на технически изправен автомобил;
  • НЕОГРАНИЧЕН ПРОБЕГ на автомобила за България;
  • ЗАСТРАХОВКА 1 - Гражданска отговорност ;
  • ЗАСТРАХОВКА 2 - Пълно автокаско на автомобила;
  • Пътна такса – винетка за територията на цялата страна;
  • Възможност за управление на втори шофьор.

Застраховката не покрива ходовата част на автомобила, механични повреди, спукани гуми, криви или откраднати джанти, откраднати тасове, огледала, касетофон/ СD, кражба на документи или комплект ключове с аларма, както и кражба на лични вещи. Застраховката е невалидна, когато не са спазени условията за наема на автомобила или разпоредбите на законите в Република България.

Цената не включва:

  • Консумираното гориво - дизел или бензин. В случай, че колата не се върне с пълен резервоар, както е наета, горивото се заплаща на място;
  • Доставката/връщането на автомобила за град София извън работно време или на аерогара София;
  • Доставката/връщането на автомобила извън София;
  • Допълнително оборудване за автомобила: GPS навигация, хладилна чанта, детско столче, багажник, вериги за сняг;

Депозит:

За всеки нает автомобил Наемателят дължи депозит в размер, определен според таблицата за цени и депозити. Депозитът се възстановява след извършване на оглед от представител на Rent A Car Bulgaria, ако автомобилът е в техническото състояние и оборудване, така както е взет първоначално. Ако автомобила има нанесени повреди, депозитът се задържа за покриване на щетите.

Депозита не се възстановява в случаите:
- при неспазване ЗДП и законодателството в България;
- когато автомобилът е бил участник в тежко ПТП, в резултат на което има настъпила смърт или  тежко пострадали;
- при не викане на КАТ в случай на ПТП;
- при опит за поправяне на щети в неоторизирани сервизи от Рент А Кар България;
- при закъснение повече от уговореният срок с Рент А Кар България.

Начин на плащане:

ЦЕНАТА за наем на автомобила се заплаща авансово по банков път или на място, при наемането на автомобила, в брой. Плащането е в лева. Rent A Car Bulgaria приема и EUR или USA долари.

Период на наемане:
Периодът  на наемане се изчислява на база 24 часа и започва да тече от момента на предаване на ключовете и направените инструкции за безопасно шофиране. 
В края на наемния период автомобилът трябва да бъде върнат на датата и часа, записани в договора за наем на автомобила. Максималното допустимо закъснение е до 2 часа от посочения в договора срок. След този срок Наемателят заплаща наемната цена за един пълен ден. Ако при закъснение Наемателят не потърси и не се свърже с представител на  Rent A Car Bulgaria, то последната има право да поиска пълно съдействие от органите на КАТ за експресно издирване на автомобила.

Rent A Car Bulgaria си запазва правото в случай на нужда да подмени резервирания автомобил с друг автомобил от същия клас или с кола от по-висок клас, но при същите условия.

Конфиденциалност:

Rent A Car Bulgaria е регистриран оператор на лични данни. Вашите данни се обработват при строга конфиденциалност. Те не се показват на трети лица. Използват се единствено за оформяне на нужните документи за наем на автомобил.

Абсолютно е забранено пушенето в автомобилите! При нарушение глобата е 100 EUR.